Tykkisluuppi Dianan yleisöpurjehdukset

Tykkisluuppi Dianan kesän perhe- ja yleisöpurjehduksia järjestetään jälleen kesällä 2021.

 

Purjehdus 1700-luvun tyyliin – yleisöpurjehdus:

Purjehdukset ajalla 30.6.-7.8.
Keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 13.00 ja 15.30 (alkaa ja päättyy Tykistölahden laituriin, Suomenlinna) ja 17.45 ( alkaa Suomenlinna – ja päättyy Halkolaituriin).
Torstaisin klo 13.00 ja 15.30 (alkaa ja päärrttyy Tykistölahden laituriin, Suomenlinna).
Elokuussa lauantaisin 14.8. ja 28.8. klo 13.00 ja 15.30 (alkaa ja päättyy Tykistölahden laituriin, Suomenlinna) ja ja 17.45 ( alkaa Suomenlinna – ja päättyy Halkolaituriin).

Luvassa on amiraali Chapmain tahdittama mielenkiintoinen laivamatka valistusajan Viaporiin. Dianan purjehduksien aikana nähdään Suomenlinnaa mereltä käsin ja kuullaan saaristolaivaston kiehtovasta historiasta. Osallistujat pääsevät halutessaan avustamaan 1700-luvun univormuihin sonnutautunutta miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa, lisäksi muutama reipas pääsee mukaan soutuharjoitukseen.

 

Liput yleisöpurjehdukselle verkkokaupasta

 

Lahjakortti

Anna lahjaksi aikamatka 1700-luvulle. Lahjansaaja pääsee purjehtimaan 1700-luvun tyyliin Suomenlinnan lähivesille. Purjehdus tarjoilee laivaston historiaa ja 1700-luvun meininkiä elävästi ja hauskasti draaman keinoin – purjehdusta luotsaa itse Amiraali Chapman. Osallistujilla on myös mahdollisuus avustaa miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa.

Lahjakortti (arvo 50 €) kattaa kahden aikuisen liput purjehdukselle, tai esimerkiksi liput yhdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

Lue lisää ja osta lahjakortti

 

 

Yleisöpurjehduksen kesto ja lähtöpaikka:

Purjehduksen kesto on noin 1 tunti ja 45 minuuttia. Purjehdukset lähtevät Suomenlinnan Tykistölahdelta, ellei tosin mainita.

 

Huomioitavaa:

Diana on avovene, joten säänmukainen varustus on tärkeä. Merellä voi olla tuulen vuoksi viileää lämpimänäkin päivänä. Mukaan on hyvä varata lämmin ja rento vapaa-ajan asu sekä matalat kengät. Aururinkoisena päivänä on hyvä suojautua auringonpaisteelta. Sateen sattuessa on hyvä ottaa mukaan sadetakki. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo.

Lapset saavat osallistua purjehdukselle vain aikuisen seurassa. Alukseen ei ole esteetöntä pääsyä.

Osallistu turvallisesti purjehdukselle
Pidetään yhdessä huolta toisistamme ja muistetaan alukseen noustessa ja siellä ollessa pitää turvavälit toisiin. Henkilökuntamme huolehtii ja ohjeistaa purjehduksen aikana miten aluksella liikutaan. Tykkisluuppi Diana on avovene, joten purjehduksen aikana olla ulkona merellä, mutta pidetään turvavälit myös aluksella. Seuraa ja noudata henkilökunnan ohjeita ja toimi niiden mukaan.

Osallistu purjehdukselle vain terveenä. Noudata hyvää käsihygieniaa ja saavu paikalle puhtain käsin. Moikataan kädenheilahduksella kun tavataan. Osallistujamäärät ovat purjehdukselle normaalia pienemmät, jotta turvavälit olisi helpompi pitää. Riskiryhmiä varten ei ole erillisjärjestelyitä, koska viranomaisohjeiden mukaan ei suositella tapahtumiin osallistumista.

Yleisöpurjehduksen lipunmyynti ja hinnat:

Lippuja purjehduksille myydään ennakkoon Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta. Osallistujien määrä purjehduksille on rajattu, suosittelemme lippujen ennakkovaraamista. Purjehduspäivänä  ennakkomyynnistä jäljelle jääneitä lipuja myy Ehrensvärd-seura Suomenlinnasta, tiedustelut (09) 684 1850.

Hinnat (sis 10 % alv):
Aikuinen 25 €
Lapsi 12,50 € (alle 16 vuotta), Lapsi 7 € (0-2 vuotta)

Huom. Mikäli haluat osallistua purjehdukselle Elämyslahjojen  lahjakortilla, varaa paikkasi purjehdukselle ennakkoon sähköpostitse guidebooking (at) suomenlinnatours.com tai (09) 684 1850.

Huom. Mikäli purjehduksen minimi osallistujamäärä ei toteudu, purjehdus voidaan peruuttaa. Tällöin asiasta ilmoitetaan ja purjehduksen voi siirtää toiselle päivälle tai vaihtoehtoisesti lippurahat palautetaan lipun ostaneille.

Yleisöpurjehduksien lipunmyynti:

Liput purjehduksille Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta

Tiedustelut: Ehrensvärd-seura (09) 684 1850, guidebooking (at) suomenlinnatours.com

Rajoitamme vastuumme ohjelman järjestämisestä merilain mukaisesti. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia annettuihin tietoihin.
Sää voi vaikuttaa purjehduksen aikana kuljettavaan reittiin ja kulkutapaan.

Tykkisluuppi Dianan löytää myös Facebookista ja Instagramista.