Voit myös varata reipashenkisen souturetken ryhmällesi tykkisluuppi Dianalla.

Soutamalla Suomenlinnaan. Millaista olisi ollut soutaa Viaporin saaristolaivastoon kuulunutta tykkisluuppia? Tykkisluuppi Dianaa varten on veistetty suuret puiset airot, joten alusta voidaan soutaa kuten sen esikuvia valistusajalla. Jaksaisitko soutaa 8,5 metrisellä airolla, joka painaa kaksikymmentä kiloa? Sluupin suotuharjoittelu Suomenlinnan lähivesillä tarjoaa jännittävän seikkailun ryhmälle joka haluaa puhaltaa yhteen hiileen ja saada aluksen lihasvoimin liikkeelle.

Kesto on noin kaksi tuntia. Soutajia olisi hyvä olla vähintään noin 16 henkilöä. Ryhmän koko korkeintaan 30-40 henkilöä (riippuen siitä kaadetaanko mastot vai ei). Kierrokselle osallistumien vaatii hyvää peruskuntoa. Matkaan voidaan lähteä Suomenlinan Tykistölahdelta tai Halkolaiturilta Pohjoisrannasta. Airot lasketaan veteen merellä ja tämän jälkeen matkataan soutaen.  Hinta: 1500 + ALV 10%.

 

 

Matkalle voi varata lisäpalveluna myös amiraali Chapmanin, joka aikoinaan suunnitteli tykkisluupin, tahdittamaan soutamista.

Huomioitavaa: Diana on avovene, joten säänmukainen varustus on tärkeä. Merellä voi olla tuulen vuoksi viileää lämpimänäkin päivänä. Mukaan on hyvä varata lämmin ja rento vapaa-ajan asu sekä matalat kengät. Sateen sattuessa on hyvä ottaa mukaan sadetakki. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo. Lapset saavat osallistua vain aikuisen seurassa.

 

Tiedustelut:  Ehrensvärd-seura (09) 684 1850, guidebooking (at) uomenlinnatours.com

 

Rajoitamme vastuumme ohjelman järjestämisestä merilain mukaisesti. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia annettuihin tietoihin.

Tykkisluuppi Dianan löytää myös Facebookista ja Instagramista.