Tykkisluuppi Dianan perhe- ja yleisöpurjehdukse

Tykkisluuppi Dianan kesän 2018 perhe- ja yleisöpurjehdukset Suomenlinnasta ovat päättyneet 25.8.2018. Kiitokset kaikille purjehduksille osallistuneille!

Tällä kaudella on luvassa vielä yksi erikoisyleisöpurjehdus, kun tykkisluuppi Dianalla järjestetään merentutkimuksellinen purjehdus 15.9.2018.

 

Merentutkimuksellinen tykkisluuppipurjehdus ja päivä Harakassa la 15.9. 2018 klo 10.30-16

1700-luvun sota-alus tykkisluuppi Diana muuntautuu lauantaina 15.9. tutkimusalukseksi. Käännämme katseet pois horisontista ja tutustumme ennätyksellisen leväkesän jälkeen vedenalaiseen Suomenlahteen, Helsingin aluevesien tilaan ja eliöstöön yhteistyössä Harakan Luontokeskuksen kanssa. Osallistujat pääsevät purjehduksen aikana mittaamaan veden näkösyvyyttä ja ottamaan vesi- ja planktonnäytteitä. Otettuja näytteitä tutkitaan ohjatusti Harakan saaren luontotalossa ja historiallisessa laboratoriossa. Harakassa pääset myös keräämään Harakan saaren rantavyöhykkeen eliöstöä ja kuulet Helsingin saariston luonnosta.

Lähtö Halkolaiturista 10.30 ja ohjelma päättyy Harakan saarella kello 16. Liput 20 / henkilö. Tervetuloa!

Lue lisää ja osta lippu

 

 

Lasten meriseikkailu – perhepurjehdus:

Kesän 2019 aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Lasten meriseikkailun aikana tutustutaan tykkisluuppi Dianaan ja 1700-lukuun. Luvassa on vauhdikas ja jännittävä laivamatka valistusajan Viaporiin amiraali Chapmanin kanssa. Purjehduksen aikana opetellaan myös Viaporin saaristolaivaston aluksella tarvittavia taitoja, kuten köysien vyyhteämistä ja solmujen tekoa sekä signaalimerkkejä. Purjehduksien aikana nähdään myös Suomenlinnaa mereltä käsin.

 

Purjehdus 1700-luvun tyyliin – yleisöpurjehdus:

Kesän 2019 aikataulut julkaistaan myöhemmin.

Luvassa on amiraali Chapmain tahdittama mielenkiintoinen laivamatka valistusajan Viaporiin. Dianan purjehduksien aikana nähdään Suomenlinnaa mereltä käsin ja kuullaan saaristolaivaston kiehtovasta historiasta. Osallistujat pääsevät halutessaan avustamaan 1700-luvun univormuihin sonnutautunutta miehistöä purjeiden nostossa ja laskussa, lisäksi muutama reipas pääsee mukaan soutuharjoitukseen.

 

 

 

Yleisö- ja perhepurjehduksen kesto ja lähtöpaikka:

Purjehduksen kesto on noin 2 tuntia. Purjehdukset lähtevät Suomenlinnan Tykistölahden laiturista.

Suomenlinnaan pääsee JT-Linen vesibussilla tai HSL:n lautalla Kauppatorilta (venematka ei kuulu lipun hintaan).

HUOM. 1.9.2018 Syyspurjehdus alkaa Kruununhaan Halkolaiturista

Huomioitavaa:

Diana on avovene, joten säänmukainen varustus on tärkeä. Merellä voi olla tuulen vuoksi viileää lämpimänäkin päivänä. Mukaan on hyvä varata lämmin ja rento vapaa-ajan asu sekä matalat kengät. Aururinkoisena päivänä on hyvä suojautua auringonpaisteelta. Sateen sattuessa on hyvä ottaa mukaan sadetakki. Mukaan kannattaa ottaa myös vesipullo. Lapset saavat osallistua purjehdukselle vain aikuisen seurassa.

 

Yleisö- ja perhepurjehduksen lipunmyynti ja hinnat:

Lippuja purjehduksille myydään ennakkoon Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta. Purjehduspäivänä loput liput myy Ehrensvärd-seura, tiedustelut (09) 6841850. Osallistujien määrä purjehduksille on rajattu, suosittelemme lippujen ennakkovaraamista.  Huom. Jos haluat varata paikat Elämyslahjan lahjakortilla soita numeroon (09) 6841850, kiitos.

Hinnat (sis 10 % alv):
Aikuinen 25 €
Lapsi 12 € (alle 16 vuotta)

Veturi-etuhinta: 20 € / aikuinen ja 10 € / lapsi. Etu koskee vain Ehrensvärd-seuran verkkokaupasta ennakkoon ostettuja lippuja.

Huom. Mikäli haluat osallistua purjehdukselle Elämyslahjojen  lahjakortilla, varaa paikkasi purjehdukselle ennakkoon sähköpostitse guidebooking (at) suomenlinnatours.com tai (09) 684 1850.

Yleisöpurjehduksien lipunmyynti:

Osta liput verkkoakaupasta

Purjehduspäivän liput:  Ehrensvärd-seura (09) 684 1850

 

 

Tiedustelut:
Ehrensvärd-seura (09) 684 1850, guidebooking (at) suomenlinnatours.com

Rajoitamme vastuumme ohjelman järjestämisestä merilain mukaisesti. Pidätämme oikeuden tehdä muutoksia annettuihin tietoihin.

Tykkisluuppi Dianan löytää myös Facebookista ja Instagramista.